Използване на флаш памет в колата

Използването на usb памет в автомобилите е широко разпространено. По новите радиа са снабдени с усб към което може да се свърже флаш памет с музика примерно. Доста от по-старите автомобили обаче нямат такава опция и шофьорите са принудени да слушат само това което пуснат по радиото.

Едно много лесно и в същото време евтино решение на този проблем може да откриете с използването на радио трансмитер който се включва директно в запалката. А запалка имат абсолютно всички автомобили. Има усб изход в който може да поставите вашата флаш памет и по този начин чрез радиото да слушате песните от нея.

Принципът на работа на такива трансмисери е следната – включвате паметта към него, на определена честота музиката се изпраща към вашето фм радио. Допълнителна функция към това може да добавим и възможността върху панела на радиото да виждате коя песен се излъчва във всеки един момент.

На вашата памет може да запишете песни в .мп3 формат или други аудио записи. Ще може да избирате коя да се стартира чрез бутоните върху трансмисера. Управлението му е дистанционно което създава голямо удобство и по този начин не е нужно вие да го управлявате, а може някой друг пасажер в колата.

Друго интересно предложение като стана дума за усб и памет е следното. Случвало ли ви се е да искате да включите музика от вашата флаш памет и в същото време да заредите телефона си? И на двете неща им трябва usb изход, затова не може да ги използвате едновременно. За ваша радост има решение и на този проблем. А именно този разклонител за usb посредством който ще може да включите памет и нещо друго което пожелаете. Навигация, телевизор, памет с музика или каквото имате друго вече ще може да се комбинират с този разклонител.