Как да пазим различните видове памет

Има най-различни носители на памет и тяхното почистване се извършва по различен начин. Ще поговорим за най-разпространените видове памет и наличните по които може да ги почистим и дали е възможно това да бъде извършено от специализирана фирма.

Твърдите дискове за настолни компютри са запечатани от едната си страна, но от другата – долната част, не са. Там може да видите платката с електроника. Оставена е на открито за да може да се охлажда. Твърдите дискове използват диск на който записват информацията. Той се върти със хиляди оборота в минута и естествено отделя голямо количество топлина. Добре би било от време на време да го почистваме. Отговорната страна той е метален и оттам се отделя по-голямата част от натрупаната топлина.

Много лош сценарии е да се събере голямо количество прах върху горната част на хард диска. Охлаждането се затруднява адски много и може да се стигне до сериозен проблем, увреждане на хард диска и т.н. Нужни са редовни услуги по очистването на хард дисковете което е добра практика и която ви гарантира до голяма степен, че той няма да прегрее. Върху долната част на този вид памет се натрупва по-малко прах и това е добре. Не е нужно редовното почистване там, защото изисква специални препарати. Разбира се може да оберете каквото има с най-обикновена суха четка.

Друг вид памет са дисковете. Както знаете, върху тях има микроскопични каналчета и тяхното замърсяване е предпоставка за проблем. Почистването на този вид памет става чрез специален препарат или с въздух под налягане. В никакъв случай, не трябва да търкате тази памет, защото надраскването на диска е лош сценарии.

Както вече разбрахме, независимо дали става въпрос за техника или отделен компонент като компютърната памет, тя изисква редовно почистване и грижа. Във фирмите за професионално почистване извършват това наведнъж със почистването на компютъра. Ако правите това един път в годината, няма да имате никакви проблеми.

Услуги които предлагаме: