×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Видове карти с памет за всяка ситуация

Много различни карти с памет все още са в употреба в различни камери и други устройства. Това, което прави избора им подходящ са познанията около всяка от тях:

Mini и Micro SD картите с памет използват едни и същи основни технологии, за разлика от тях SD картите са много по-малки по размери от тях. Те са предназначени за преносими устройства, като мобилни телефони и MP3 плейъри. Адапторите често са включени, за да ги правят съвместими с SD картовите четци.

Мини и Micro SD картите са в стандартен формат за карти с памет, използвани в малки преносими устройства, при което SD карта може да е значително по-голям.

Memory Stick се използват за по-голямата част от Sony фотоапарати и преносими устройства, включително на PSP. Най-новото въплъщение на формата прилича на малко по-малка версия на SD карта и е известен като Memory Stick Duo. Някои други форми са известните флашки, но те държат и малко по-висока цена на пазара от обикновените карти с памет.

Много съвременни цифрови фотоапарати използват SD карти. Някои марки устрийства, каквито са Sony, обаче, все още поддържат и развиват стандарт карта с памет на Memory Stick.

XD карти са подобни по размер на SD картите, обаче са базирани на същата технология като SmartMedia карти с памет. XD карти обикновено се използват в Fujifilm камери и повечето нови модели поддържат SD карти.

Отделете време в избора на картата с памет за вашия фотоапарат, така че тя да се побере вътре и да бъде съвместима с вашия фотоапарат. Изборът на неправилен вид на картата с памет е твърде лесен, защото много от съвременните карти с „мемори“ изглеждат доста и много идентични.