×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

3 вида карти с памет без които не можем

Има няколко различни видове карти с памет, а за тях е важно да се знае разликата по между им, така че можете да изберете правилната за вашата камера.

1. SD карти

SD картите са може би най-популярния формат на карта за цифрова памет, използвани в компактните фотоапарати. Това са доста малки карти с памет, които са с приблизително същия размер като пощенска марка. Те са с идентичен облик на карти MMC памет, но също така има ключ за заключване на съдържанието. SD картите са съвместими с всяко устройство с маркировка за SD карта и работят в устройства, поддържащи SDHC и SDXC карти.

SD карти са почти универсално за компактни фотоапарати и само с няколко марки избират да използват собствения си вид памет. SD карти също включва SDHC карти, които са на разположение в мощности над 4GB.

2. MMC карти

MMC карти са със същия размер като SD карти, но не са на разположение в същия капацитет. Всичко, което приемат за SD карта да използвате MMC карти, обаче, не можете да бъде използвано като заместител за SD карти.

3. Compact Flash карти

Compact Flash карти с памет също са много чести за употреба в практиката и работата. Те са по-големи от SD карти, обикновено са по-евтини и също много надеждни. Стандартът им също е направен с цел работа за дълго време. Compact Flash обикновено не включват превключвател за защита, въпреки че е възможно да защитят съдържанието на картите на повечето фотоапарати.