×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Нов природосъобразен офис

Голямото нещо за екологизиране във вашия офис е, че стъпките, които предприемат повечето не са напълно екосъобразни.

За да се създадете екологичен работното място са необходими прости стъпки за изпълнение, както и повечето от тях да ви позволи да работят по-ефективно и да спестите пари.

Всичко започва с хартия. Не забравяйте, че най-зелената формата на хартия не е хартия за всички. Елиминирайте досиета на хартиен носител, фактурата, например. Запомнете клиенти и плащат сметките си по банков и електронен път. Покажете цифрови презентации за вашите клиенти. Използвайте директен депозит. Разпределете бележки, наръчници, HR материали или други документи, които по цифров път могат да бъдат използвани. Когато все пак използвате хартия, има изобилие от рециклируеми възможности и се уверете, че печатате от двете страни.

Използвайте рециклирана хартия в кухня, баня и другите места. Само не забравяйте да рециклирате отпадъците от нея. Това води до много енергия, вода и химически средства за цялостната й обработка.

Вече съществува модерната система за подаване на хартия. Нейният пробив е свързан с дизайн и съчетава ергономичност и ефективност, за да ви спести време и средства на фирмата.

Когато става въпрос за създаването на собствено екологичен работното място помислете за всеки аспект от него. От избора на памет за компютъра или телефона до подбора на подходяща хартия. Спрете се на тези техники, аксесоари и консумативи, които систематично осигуряват за вашия ефективност и ефикасност.

Запомнете, че всеки рециклируем материал води до намаляване на емисиите на парникови газове, а така дори в работата ставате част от едно екологично мислещо общество.