×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 78

Паметта – хард диск

Като измерител за съвременните хард дискове се използват терабайти. Те са допустимия капацитет, който позволява на дадено устройство да обслужва нуждите от място за съхранение. Предлаганите различни модели на пазара са удачни за създаване на резервни копия, за съхранение на голям обем видео файлове. Те се изключително практични за информация, която е трупана с години.

И колкото повече нараства капацитета на памет на хард дик, толкова по-голяма е необходимостта от бързи интерфейси за свързване, чрез диска и за копиране на файлове от него. По този начин се появява Thunderbolt и USB 3.0. Това гарантира прехвърляне на големи файлове, без да се налага продължение на часове до самия край.

На фона на всичко, което предлага пазара за памет, изникват и редица въпроси от типа на кой вариант от всички да предпочетем. Ето и седем от най-харесваните, купувани и съответно достатъчно надеждни вариант за съхранение на информацията. За тях още може да се каже, че са идеален избор както за ноутбук, така и за десктоп компютър.

Toshiba Stor.E Canvio 1.5TB този вариант за памет е идеален, в случаи, че търсите преносима такава. Тя има идеален дизайн, автоматичен начин за архивиране, 10 GB за съхранение в облака.

LaCie Blade Runner 4TB е 4 TB диск и е високоскоростен USB 3.0 интерфейс. Той предлага производителност и впечатляващи пикови скорости. Благодарение на алуминиевият корпус се превръща в много устойчиво устройство.

Verbatim GT Portable Hard Drive 1TB – това устройство на памет не е от най-скоростните, но за сметка на това има и ниска цена, безплатен софтуер и удобно капаче за защита.

Buffalo DriveStation HD-LBU3 2T е изключително бърз. Може да се намери в страхотен дизайн и енергоспестяващи функции.

 Samsung D3 Station 3TB USB 3.0 е здрав и солиден корпус, енергоспестяващи функции, евтин начин за бързо добавяне на голямо количество за съхранение.

WD My Book VelociRaptor Duo има Thunderbolt интерфейс и безопасност за данните.

LaCie 5big 20TB има скорост от 785 MB/s. Устройството е с двойна система за охлаждане.