×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 78

Как да увеличим паметта на сматрфона – част втора

В продължение на увеличаване паметта на телефона може да добавим следните дейности.

Външната памет на картата на телефона може да бъде преместена. Това става с USB или SD карта, а самите създатели са направили процеса възможен. Повечето дори могат да бъдат преместени лесно и бързо на карта памет външно устройство. За целта е нужно приложение App 2 SD, а то дори се предлага безплатно.

Като следваща важна стъпка в разчистване паметта и повече свободно място на телефона може да вземем в предвид използването на приложения на файлове за синхронизация. С приложение Dropbox може да имате безплатен акаунт с 2 GB пространство. Това ново приложение позволява да бъдат синхронизирани и съхранявани всички важни файлове. Това приложение работи с помощта на всички платформи, но не винаги може да се свали. За целта се ползва десктопа. При някои телефони, където това приложение не може да бъде свалено се използват други подобни. Сред тях по-известни са: Sugar SyncZ(5 GB), Box.net(5GB), ZumoDrive(2GB), Sorami (25GB).

Направете повече свободно място и по-голяма памет в телефона и чрез изтриване на всички видеа и снимки. В много от случаите дори не се замисляме какъв обем от паметта на телефона използваме, заемайки я с ненужни неща. Правете по-чести почиствания и не забравяйте за облачната услуга, като Picasa или Facebook, където може да ги качите.

Проверявайте често, кое пълни паметта. За целта използвайте DiskUsage приложение, то дава идеална визуализация на вътрешна и външна памет.