×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 78

Карта памет

Карта памет, мемори памет и т.н. Това малко на пръв поглед устройство наричано памет, което извършва така полезна работа и служи за толкова важни цели. Освен малкият размер една карта или флаш памет може да ни изуми с обема информация, която може да кратко време да помести.

Атрактивни, компактни, симпатични са всички видове флаш памет, мемори или карта памет. Само няколко години допълнителната памет за телефон, компютър, фотоапарат и други се превърна в част от ежедневието на всички ни. Днес паметта е задължителен и полезен аксесоар за всички.

С цел да преценяваме по-лесно, когато се налага да купуваме нова флаш памет, то трябва и да съобразим някои неща и те са:

Сравнение между различни USB флаш устройства и конкретно време за достъп. За сравнителна характеристика между отделните типове памет първо се избира по показаните върху етикета параметри. Съвместимостта е различна, както и марките и производителя.

Тестването се извършва на принципа на тестване на памет върху твърд диск, но и USB флаш паметта не отстъпва място. Чрез нея могат да се измерват трите параметъра главно и те са: скорост на четене, времето за достъп и запис.

Скоростта на паметта, в произволен момент може да се види в графичната диаграма, а така също да се проследят и минимална, максимална и средна скорост. Със статистиката направена за четене и запис се получава и информация как устройството извършва линеен трансфер за разчитане и запис на данни, типичен на този при аудио и видео записи.

Време за достъп е не по-малко важен показател. То обуславя как ще работата на устройството при обръщения и малки файлове. В случая, колкото е по-малък размера му, толкова е по-добре.

В избора на флаш устройство всеки може да се почувства значително объркан и затруднен. На пазара могат да се намерят предложения от най-опростени форми и функции, до модели, доближаващи се до творения на изкуството. И като една от основните цели, които трябва да се спазят са изискванията, към обема на информация и свободното място, с което разполага дадена памет.