6 безупречни техники за успешна SEO промоция

Често хората решили да правят бизнес в Интернет, задават въпроса: „Откъде да започнете SEO промоция?“ И въпреки че няма отговор на всеки въпрос, ние казваме - намерете слабостите на сайта и ги премахнете.

Ето как да изплащате дълговете по заема. Ако първо платите този висок лихвен процент, тогава ще имате още пари, за да изплатите целия заем.

Нека се концентрираме, върху най-важните недостатъци на вашия сайт. Разбира се, докато не видим вашия сайт, не можем да кажем какво точно трябва да бъде коригирано.

Ако популяризирате сайт, чрез SEO, то ще ви е необходим и специалист по писане на статии в Интернет. Предлагаме ви да разгледате тези 6 точки и да определете дали те се отнасят за вас. Ако е така, значи сте на правилния път за SEO.

1. Оптимизиране на таговете

Повечето SEO се фокусират, върху търсенето по ключови думи. Изследването на ключови думи е в основата на всяка вътрешна оптимизация на съдържанието.

Но за големи сайтове със стотици страници, продукти или услуги е невъзможно бързо да се извърши пълна оптимизация на всяка страница.

Вместо да чакате и оптимизирате всички страници, може да започнете с оптимизиране на вашите ключови маркери. Те включват:

Тагове;

Мета описание и тагове;

Тагове H1

Alt тагове

Уверете се, че всеки маркер на всяка страница е уникален и съответства на съдържанието на страницата.

Тук не е необходима подробна оптимизация. Основното е да напишете поне нещо във всеки маркер. Бързо направете един маркер, преминахме друг. След това може да се върнете и да ги допълните, ако е необходимо.

2. Напълнете сайта със съдържание

Винаги сме изненадани, когато видим колко сайтове имат малко или никаква информация на страниците. Най-често това се отнася за страници със стоки в онлайн магазините. Искате потребителите веднага да видят вашите продукти. Твърде много информация в горната част на страницата ще измести самия продукт отдолу, така че посетителите да не забележат.

Има много начини да поставите необходимата информация, докато изображението на продукта остане в полезрението. Ако премахнете съдържанието, изключвате възможността за извършване на повече транзакции.

Напишете малък текст за всяка страница и го изтеглете. Не е необходимо да пишете есета за ефективна оптимизация. С прости и разбираеми думи опишете продукта и ползите, които ще донесе на потребителите.

3. Премахнете дублираното съдържание

Много сайтове страдат от програми, които дублират съдържание в сайта. Това се отнася главно до сайтовете на онлайн магазините, които използват навигационната верига, категориите продукти / подкатегории и настройките на филтъра.

Тези системи често генерират множество URL адреси за едно и също съдържание, било то описание на продукта или списък с продукти. Това съдържание представлява заплаха за търсачките и пречи на класирането на сайта.

Необходимо е да премахнете дублираното съдържание, но това ще отнеме много време. Потърсете помощ както от вашия SEO специалист, така и от разработчика на сайта.

Никога не делегирайте тази задача само на вашия уеб програмист. Разработчиците обикновено не знаят всички тънкости на SEO и могат да създадат още повече проблеми от преди.

4. Подобрете менюто за навигация

На пръв поглед изглежда, че смяната на навигационното меню е много трудна. Но е необходимо. В много сайтове лошата навигация не позволява на потребителя да намери това, от което се нуждае.

Най-добрият пример за това е, когато секции от стоки или услуги на даден сайт са скрити под връзка, която гласи като „стоки“ или „услуги“.

Защо не можете да направите това? Защото потребителите искат да видят какво предлагате. Те най-малко се интересуват от това как да се свържат с вас, да ви опознаят по-добре, да разберат вашата философия, да прочетат блога и т.н. Така че защо поставяте цялата тази информация на първата страница, когато как стоките / услугите са скрити в менюто за навигация?

Най-добрият начин за подобряване на навигацията в сайта е добавянето на подраздели на продукти / услуги към началната страница:

Сайт-търсене-мобилна

Всичко останало трябва да върви край пътя (но не и да бъде скрито). Когато посетителите дойдат на вашия сайт, те трябва незабавно да видят целия ви обхват в менюто за навигация.

5. Увеличете скоростта на уебсайта

За алгоритмите за търсене скоростта на сайта е от голямо значение. Те искат да виждат в резултатите от търсенето само сайтове с висока използваемост. И скоростта на изтегляне е много важна. И сега ще ви обясним защо е толкова важно да подобрите скоростта на изтегляне до една секунда.

Колкото по-бърз е вашият сайт, толкова по-трудно е да поддържате скоростта на изтегляне на определено ниво. Но ако никога не сте оптимизирали скоростта на зареждане на сайта, тогава имате добра възможност да приложите няколко настройки тук-там и да видите допълнителен растеж на трафика.

На първо място проверете дали страниците ви се зареждат болезнено дълго. Ако след като кликнете, върху връзката започнете да се отегчавате, е време да промените нещо.

Ако всяка страница се зареди за няколко секунди, тогава всичко е наред и трябва да се съсредоточите, върху нещо друго.

6. Направете мобилна версия за сайта

Днес повечето потребители търсят нещо в Интернет, идващо от мобилни устройства. Няма значение дали търсят рецепта за ястие или научни статии или правят покупки - те използват предимно мобилен телефон. Следователно вашият сайт, задължително трябва да бъде оптимизиран за мобилни устройства.

Повечето мобилни версии на сайта са „мека мебел“, отколкото наистина висококачествен продукт. Не трябва да е така.

Бъдете една крачка напред, днешните сайтове трябва да бъдат проектирани първо за мобилни телефони, а чак след това за компютри. Мобилната версия трябва да работи също (ако не и по-добре), като обикновената версия на сайта.

Ако нямате добър мобилен сайт, тогава мобилните потребители просто няма да намерят вашия сайт в резултатите от търсенето.

Няма универсален начин да започнете SEO промоция. Всичко зависи от състоянието на вашия сайт. Ако нещо от нашия списък все още не е направено за вашия сайт, тогава вече имате идея откъде да започнете оптимизация на търсачките.

Коригирайки недостатъците на сайта, вие създавате по-здрава основа за него. И на тази основа може да "изградите" ефективна SEO промоция, която ще донесе успех на вашата компания.

Източник: virtualassistans.com.