Топ полезни съвета за вас всеки ден

Тази страница съдържа малък списък с полезни съвети за всеки ден. Надяваме се, в тях да намерите тази полезна и интересна информация за голямо разнообразие от популярни теми за полезни.

Полезни съвети за дома дадени ни от товарнипревози.com.

Често се случва, дори най-модерните почистващи препарати да не могат да се справят с проблемите в нашите домове, които са проектирани да бъдат решени незабавно. И се случва, че в най-неподходящия момент „химията“ свършва или се губи на труднодостъпни места на шкафове и всеки знае за опасностите от химията.

В такава ситуация ще ви помогнат полезни съвети за домакинята, включително тествани във времето продукти, които не изискват специални разходи, но могат да премахнат петна, ръжда, котлен камък и други замърсявания, както и да премахнат неприятна миризма.

Почистване на кухня

Ако кухненската маса е покрита с кюрета, а след това периодично я бършете със смес от мляко и оцет, можете да забравите за пукнатините и мръсотията, върху нея.

Понякога мазнините се натрупват в канализационните тръби, свързани с мивката, и водата престава да тече нормално. За да предотвратите такова "запушване", периодично трябва да изсипете хладна вряла вода в отвора за оттичане на мивката.

Когато върху стените на метална кана се образува слой от неравности, той може лесно да се отстрани с помощта на сода за хляб и оцет. Първо трябва да изчакате водата в чайника да заври и след това да добавите 2-, 2.5 супени лъжици сода за всеки литър течност там. След това чайникът отново се поставя на огъня на газова печка и се вари около 20 минути.

След това трябва да източите водата със сода и да напълните чайника с вода с оцетна есенция със скорост 1/2 чаша на 4 литра вода. Необходимо е отново да кипнете водата в продължение на 20 минути, след тази процедура слоят котлен камък лесно ще напусне стените. Основното нещо е да измиете чайника добре с чиста вода след всички манипулации.

Грижа за стъклото

За да забравите за замъгляването на прозорците през зимата , добавете малко нишесте във водата за измиване - около лъжица на литър. Може също така да ги избършете с глицерин - ефектът ще бъде същия. Ако чашата вече е заледена, тогава трябва да се избърсва със салфетка, потопена в силен разтвор на натриев хлорид. Изчакайте години да се размрази и след това избършете добре повърхността.

Можете да запазите матираното стъкло красиво за дълго време, ако при миене добавите оцет в гореща вода.

По-добре е да избършете кристалната стъклена чаша с вълнена кърпа, като я натопите още в синьо, тогава кристалът отново ще искри.

ЦЕНИ ЗА ИЗВОЗВАНЕ НА СТАРИ МЕБЕЛИ.