Коли резервни части: избор на експертКак да изберем нова батерия? Какво да търсите, на първо място? Цена, марка - откъде да започнете? често чуваме такива въпроси, така че ние ги събра и реши да проведе един вид кампания срещу неграмотността.

Коли батерия - сезонни стоки, но през цялата година, се използват за. Ако песента на птичките по улиците и пръски горещо масло вътре в двигателя, коляновия вал е лесно да разглеждате - се справят с него, дори и полумъртва батерия. Но в студено мезе не е лесно, и се стреми да се превърне в чист съпротива, консумират много висок ток. В резултат на това батерията се опита да откаже, а собственикът ще има екскурзия в магазина.


Как да изберем акумулатор

Ако искате да не се докосва услугата или на помощта на продавача, алгоритъмът за подбор трябва да бъде следващата.


Приемайте по една батерия е необходимо, гарантирано ще се поберат в отредения им нишата, независимо дали са в отделението на двигателя, багажника или нещо друго. Съгласете: глупави няколко сантиметра, за да пропуснат! В същото време, ние определяме полярността: Преглед на старата батерия и разбира, че той има право и на ляво? Излишно е да казвам, че ако машината не е европейски, и връзките могат да бъдат различни от по-голямата част от обичайните - както по форма и позиция.

След това изберете марката. Тук ние определено препоръчваме да се ръководи от нашия списък с победителите от миналата година и никога не "кълват" на новодошлите или външни лица. Дори и да правят най-добре етикет. Ето и някои от имената на тези, които не навивам да бъде: Тюмен (Тюмен батерия), Varta, медалист и мега, Мутлу, Topla ", AkTeh", "животно".

Сравнителен анализ на различни автомобилни акумулатори провеждаме всяка година. Последните резултати, къде сме в сравнение с 10 батерии, могат да се видят тук. Заинтересованите страни могат също така одити на предишни години, виж: 2013, 2012, 2011, 2010, и др ...