8 стъпки да стартирате бизнес с шиене

Ако дълго време мечтаете за откриване на шивашко ателие за производство облекло, а нещото, което все ви е спирало са определени финансови разходи, то помислете – те ще се отплатят в времето.

Ако знаете какви продукти ще се търсят от страна на потребителите, вие сте готови да предложат най-продаваните продукти, на най-добрата цена. И само защото си шиене бизнес започва да генерира добри приходи, стечение на времето, регулирането на производството, ще бъде възможно да разшири обхвата и да предлагат стоки на дребно.

Какво ви трябва, за да отворите бизнес с шиене?

На първо място, трябва да се регистрирате като юридическо лице. На второ място, изберете продукти. Следва да помислите и къде да бъдат създадени шедьоврите ви. Може да се наложи да а търсите в помещенията за офис, работилница и склад, но в този случаи ще се налага и да плащате наем. За да спестите това разчистете старото таванско помещение или мазе и на това място оформете работилница. Вижте, кой може да ви е полезен в почистване на тавани и мазета: EVRO5.COM.

Оборудвайте терена си с шевни машини и оборудване. Не забравяйте да отделите определена сума за аксесоари и материи.

Първа стъпка

Напишете бизнес план. Помислете за това, което е за предпочитане и какъв вид дрехи да шиете. Дали ще заложите на по-тесен кръг специализирани облекла или такива за масово предлагане. Може да шиете евтини дрехи за работещите в офиси или вечерни рокли за жените.

Втора стъпка

След като сте предвидили първоначалните разходи, заложете на достатъчно собствени средства за привличане на инвеститори или да вземете заем.

Третата стъпка

Свързана е с това да изберете подходящо име за марката. Ако фантазията ви не е достатъчна, може да се обърнете към специализирана агенция. Професионалисти от рекламната среда, за да ви помогнат да изберете най-подходящото име, лого, опаковка, значки, брошури.

Четвърта стъпка

Изберете подходящо помещение. Най-добрият вариант са производствените халета, които имат пространство за съхранение и помещение за офис, но в случаи, че шивашкото ви ателие е малко и ням ада има голям персонал, започнете с шивашки цех в гаража. Разберете и как да освободите бързо затрупаните места в двора и околностите: DEPO.BG

Етап пет

Свързан е с това да проучи пазарите. След като започнете производството, трябва незабавно да се свържете със сегмент дистрибуция.

Стъпка шест

Потърсете добър персонал. Имате нужда от специалист по поръчки, шивачка, мениджър по продажбите, маркетинга и логистиката. Ако искате да създадете своя собствена марка, ще трябва да имате и дизайнер. Също така е необходимо наемане на фирма по транспорт на готовата продукция.

Седми етап

За да се популяризира вашият продукт е необходимо да работите над рекламата. Мислете за каталози за бъдещите купувачи. Важно е да се избере най-схема за промоция на продуктите. Участвайте в тематични изложби, регионални панаири, събитията в съседните региони. Подгответе си визитни картички, листовки, плакати и други печатарски флаери.

Осмия етап

Разработване на сайт. Можете да излезе развиете успешно своята търговия на дребно в региона, но ако бизнесът ви върви успешно ще трябва да помислите и за разпростиране на по-големи мащаби.

Въпреки факта, че пазарът е наситен с продукти, уместно е да заложите на цената и качеството на стоките. Понякога по-специфична продукция, като например категории, като дрехи за дебели хора или спортни облекла на достъпни цени могат да бъдат много популярни. Внимателно проучете нишата, в която искате да работите и успехът ще е на ваша страна! Помнете: Няма невъзможни неща, когато човек преследва мечтите си. За това свидетелства опитът на колегите от EVROSONDA.COM.