×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Естествената способност на аминокиселини

Аминокиселините са напълно естествени микроелементи, които имат много значителни ползи за подпомагане на растежа на косата, поддържане на хрущяла в ставите (лечение на артрит), подобряване на кръвообращението (в случаи на еректилна дисфункция), имунитет, мъжката плодовитост и много други - без странични ефекти.

Аминокиселините са основните градивни елементи на тялото. Те са хранителни добавки за релеф, а също източници на енергия, каквито са и мазнини и въглехидрати. Въпреки това, аминокиселините са структурно характеризирани с факта, че съдържат азот (N), мазнини и въглехидрати.

Важно е да се знае всичко за правилният прием на аминокиселини, а те от своя страна са способни да образуват тъкани, органи, мускулите, кожата и косата.

В значението на аминокиселини като прекурсори на невротрансмитери ензими често се подценява. Като такива, аминокиселините регулират почти всички метаболитни процеси в човешкото тяло, и са от съществено значение за здраво тяло.

Как аминокиселини са класифицирана и защо е полезно да бъдете наясно с това

Кои аминокиселини работят добре и предоставят на човешкото тяло всичко необходимо

Кои меса и растителни храни съдържат аминокиселини

Примери за здравни ползи, предоставени от три важни аминокиселини са: L-аргинин (сърдечно-съдовите заболявания), L-метионин (косата и здравето на ставите) и L-глутатион (против стареене).

Аминокиселините са изключително разнообразни. Повечето хормони се състоят от аминокиселини и транспортира хранителни вещества и кислород в тялото. Антителата също се състоят предимно от аминокиселини, поради липса на аминокиселини могат бързо да разкрият лошото функциониране на имунната система.

Незаменими аминокиселини не могат да бъдат синтезирани ("прави") в човешкото тяло и трябва  да бъдат доставени чрез диета. Такива са:

L-левцин

L-изолевцин

L-лизин

L-метионин

L-фенилаланин

L-треонин

L-триптофан

L-валин

Една пета от нашето тяло се състои от протеини и техните блокове на аминокиселини. Такива могат да се добавят като допълнение под вид на фитнес добавки. Мускулите, костите и кожата по-специално включват големи количества протеин. Аминокиселините са от основно значение за растежа и постоянен строеж на тези тъкани. Типичните симптоми за недостиг са слаб растеж на нокти, кожа, коса и сълзи.

Въпреки, че съществуват повече от 200 различни аминокиселини, най-добре познати са така наречените  22 протеиногенни аминокиселини.  Те са градивните елементи на сложните белтъци и следователно от решаващо значение за растежа и поддържането на ключовата тъкани като мускули, кожа и коса.

Всички видове аминокиселини, в това число kreatin, имат своите важни приложения в областта на медицината и спорта и спомагат за общия баланс, здраве и благополучие.