×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Вашият първи път в Дубай – какво трябва да помните, преди да отидете в Дубай

Има няколко неща, които трябва да знаете преди да отидете в Дубай. Ако това е вашето първа ekskurziq dubai, много вероятно е вече да сте чували няколко истории за това, че е изключително строг и ако дори турист наруши закон може да на бъде хвърлен в затвора. Е, ще ви споделим, че не е съвсем така!

Докато Дубай не е толкова строги, колкото на снимка може да си боядисате главата, има някои необичайни закони, които трябва да знаете преди да отидете, но не дотам, че да ви върнат обратно. Дори и да не ви лишат от свобода, има шанс пристъпите неволно някой закон, а така ще се сблъскате сериозни неприятности. Най-малкото, че е уважително да спазват законите на мястото, която посещавате. Това е като с госта в нова къща, но нека сега не се отклоняваме от темата: почивки до дубай.

Добре е преди да се отправите към Дубай, да знаете някои неща за самия Дубай.

  1. ОАЕ не е демократична страна и следва мюсюлмански и шериатски закони.
  2. Законите и културата са много различни от западните закони
  3. Законите в Дубай трябва да са спазвани, както от местните, така и от туристите.

Разкриващите голотата дрехи са незаконни в известна степен. Дрехите, които трябва да обличате излизайки сред обществото не трябва да са прекалено къси, изрязани или прозрачни. Най-добре е за жените да носят поли, които да са с минимална дължина до коляното, а раменете, задължително да са покрити.

В някои частни курорти като атлантис или хотел 4 звезди, търговски центрове и в пустинята можете да се отпуснете - бански костюми също е приемлив в района около басейна.

За да се подсигурите, винаги се обличайте консервативно.

Целувките в общественото не е разрешени и може да се стигне дори до затвор.

Не само целувките са забранени в Дубай, но и това двойките да се държат за ръце, да правят гушкане, милване и т.н. Това се смята за неправомерно на публично място.

По време на Рамадан (Светия месец) не се разрешава да се яде, пие, дъвчете дъвка или да има дим на обществени места и на дневна светлина. Нищо не е разрешено да премине през устата между изгрев и залез и чужденците са длъжни да спазват Рамазана в общите части.

Игри и танци на силна музика на обществени места също се незаконни.

Ако го направите нарушавате закона и дори нямате право на процесуално представителство или помощ от консулство. Накратко: не нарушавайте закона.

Забранено е още шофирането с алкохол в кръвта. Това е гарант за затвор.

Забранените елементи включват: наркотици, огнестрелни оръжия, еротични материали и порнографски материали.

Най-важното, не забравяйте да спазвате законите на страната, която посещавате като показвате уважение. Ако не ви харесва звука или не сте в състояние да издържите без хранят в обществени места през деня, избягвайте да посетите Дубай или ОАЕ като цяло по време на Рамазана. Вижте още и за Абу Даби почивки.